Visie - kortdurend generalistisch

De behandeling is generalistisch, kortdurend en gericht op je hulpvraag. Hierbij ligt de nadruk op het versterken van je eigen kracht. Het behandelplan gaat uit van jouw hulpvraag en berust op een gezamenlijke besluitvorming.

De zorg is transparant in wat we samen doen en hoe we dat samen doen. Jij hebt de regie, je denkt actief mee en neemt zelf beslissingen. Chris van Oeveren levert daarvoor de informatie die nodig is aan jou en je verwijzer. Deze informatie kun je vinden op deze website en na een aanmelding ook in je GGZ portal. De GGZ portal is je toegang tot je dossier en allerlei andere informatie die je nodig hebt voor je behandeling. Je kan ook via de portal toestemming geven, opmerkingen bij verslagen plaatsen, afspraken zien en veilig met mij communiceren.

Om te streven naar de best mogelijke zorg evalueer ik de behandeling. Ik verzamel gegevens over je functioneren, klachten en je tevredenheid. Met deze inzichten pas ik de dienstverlening of behandeling aan.

De behandeling bied ik volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en daarom vind ik het belangrijk om goed op de hoogte te zijn. Daarbij deel ik mijn kennis om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de GGZ in Nederland. Dit doe ik door lid te zijn van vakverenigingen, vaktijdschriften te lezen, congressen te volgen, intervisie en supervisie met vakgenoten te hebben en bij te dragen aan onderwijs voor psychologen. Daarnaast heb ik door mijn werk bij het psychotrauma expertise centrum (PSYTREC) een netwerk van collega’s, die mij scherp houden.