Hieronder vind je een korte beschrijving van mijn specialisme, therapiesoorten, therapievormen en het E-health aanbod.

EMDR

EMDR staat voor Eyemovement Densensitization and Reprocessing. Het is een geprotocolleerde therapievorm die zich richt op klachten die zijn ontstaan als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis of een trauma. Op basis van wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat EMDR effectief is.

Cognitieve Gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is ontstaan uit een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie. Deze vorm van psychotherapie richt zich op de manier van denken en interpreteren en op de manier van doen en laten. Je leert zowel anders denken als anders doen om zo je klachten te verminderen of op te lossen.

Behandeling van angst, dwang, psychose en psychotrauma

Met EMDR en Cognitieve gedragstherapie kunnen klachten veilig en effectief worden behandeld. Ik ga daarbij uit van je hulpvraag en eigen regie bij je behandeling. Op basis hiervan maken we samen een plan waarin doelen, werkwijze en metingen worden vastgesteld. Naast het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen help ik je om klachten te verminderen of te stoppen, je welbevinden te verhogen en heroriëntatie op je leven te bewerkstelligen.

e-Health en de portal

Om de behandeling efficiënt en effectief te laten verlopen maak ik gebruik van e-Health. Daarmee kun je tijdens een eventuele wachttijd en tijdens de behandeling en na je behandeling zelfstandig aan je klachten (blijven) werken. Met berichten help ik je en krijg je tips en adviezen. Hiermee is er meer mogelijk in een kortere tijd. 

Ook kan je het dossier inzien en veilig met mij berichten uitwisselen of beeldbellen. Je hebt hiermee volledige transparantie en invloed op de teksten en documenten in je dossier.

Je bepaald zelf de therapievorm. Bijvoorbeeld alleen beeldbellen, alleen live sessies of een combinatie (hybride).

Kortdurend en generalistisch

De behandeling is generalistisch, kortdurend en gericht op je hulpvraag, waarbij de nadruk ligt op het versterken van je eigen kracht. Het behandelplan gaat uit van je hulpvraag en berust op een gezamenlijke besluitvorming.