Home » Behandeling

EMDR

EMDR staat voor Eyemovement Densensitization and Reprocessing. Het is een geprotocolleerde therapievorm die zich richt op klachten die zijn ontstaan als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis of een trauma. Op basis van wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat EMDR effectief is.

Cognitieve Gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is ontstaan uit een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie. Deze vorm van psychotherapie richt zich op de manier van denken en interpreteren en op de manier van doen en laten. Je leert zowel anders denken als anders doen om zo je klachten te verminderen of op te lossen.

Behandeling van angst, psychose en psychotrauma

Met EMDR en Cognitieve gedragstherapie kunnen angst, psychose en psychotrauma klachten veilig en effectief worden behandeld. Ik ga daarbij uit van je hulpvraag. Op basis hiervan maken we samen een plan waarin de doelen en methode worden vastgesteld. Naast het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen help ik je om klachten te verminderen of te stoppen, je welbevinden te verhogen en heroriëntatie op je leven te bewerkstelligen.

e-Health

Om de behandeling efficiënt en effectief te laten verlopen maak ik gebruik van eHealth en een clientportaal. Daarmee kun je online als aanvulling op de behandelafspraak interventies toevoegen die als doel hebben de kwaliteit van de behandeling te verhogen en tegelijkertijd de behandelduur te verkorten. Ook kan je het dossier inzien en veilig met mij berichten uitwisselen.